Hrvatski radio

Radio Sljeme

Zagrebačka županija s milijun kuna sufinancira troškove nabave repromaterijala i kamate na kredite

19.09.2022.

16:24

Autor: HRT Radio Sljeme; Zagrebačka županija

Sjetva

Sjetva

Foto: Davor Javorovic / PIXSELL

Zagrebačka će županija s milijun kuna sufinancirati troškove nabave, ali i subvencionirati kamatu na kredite za nabavu poljoprivrednog repromaterijala za ovogodišnju sjetvu. Uvjet je da su korisnici u Upisniku poljoprivrednika županije od najkasnije kraja prošle godine te da sjetvu i sadnju obavljaju na području županije. 

- Zagrebačka županija pomaže svojim poljoprivrednicima u sjetvi poljoprivrednih kultura na način da sufinancira kamate za kredite za one koji su uzeli kredit za sjetvu, uključujući i 15. studenog ove godine. Povrat je 100 posto kamata, maksimalno 4 posto kamatne stope. Svi poljoprivrednici koji su u registru poreznih obveznika mogu se javiti ako imaju kredit i ostvariti pravo na potporu. Druga skupina su oni koji žele povrat za kupnju repromaterijala (sjemena, gnojiva...); mogu ostvariti pravo na povrat 50 posto prihvatljivih troškova, minimalno 2 000 kuna ako su imali ulaganja, a maksimalno mogu dobiti 3 000 kuna povrata po jednom gospodarstvu -  rekao je pročelnik Odjela za za poljoprivredu, ruralni razvitak i šumarstvo, Josip Kraljičković.


Detalje možete saznati ovdje.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.