Hrvatski radio

Radio Sljeme

Zagrebačke tržnice

29.01.2014.

16:08

Autor: Ana Krois, Mario Mihaljević

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Tržnice, njihova atraktivnost, ponuda, mogućnosti i prepoznatljivost, bile su teme razgovora gradonačelnika Milana Bandića s novinarom i gastronomom Reneom Bakalovićem na današnjem susretu u kabinetu gradonačelnika.

U tom kontekstu, najavljen je početak suradnje Zagreba i Barcelone koja je po bogatstvu ponude i atraktivnosti tamošnje tržnice La Boqueria upisana u sve svjetske gastro i turističke vodiče.

Na sastanku je bilo riječi i o planovima Grada na obnovi i rekonstrukciji gradskih tržnica Dolac, Kvaternikov trg i Branimirov trg, te o cjelovitom uređenju plohe Trešnjevačkog trga.

Uz gradonačelnika Bandića, sastanku u Gradskoj upravi prisustvovala je pročelnica Ureda za gospodarstvo Mirka Jozić i voditeljica podružnice Tržnice Zagreb Zdenka Palac.

Bandić je rekao da je dogovreno stvaranje ekipe koja bi se trebala pobrinuti da gradske tržnice zasjaju u punom sjaju. Ukoliko se to ne dogodi čelnim ljudima podružnice je poručio..

"Ukoliko ne pokaže rezultat svaki šef podružnica biti će na cesti, a ne ko ovi koji su uprskali stvar i ostali jer im je stara uprava holdinga napravila ugovore a znali su da će otići"

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.