Hrvatski radio

Radio Sljeme

Zagrebački energetski tjedan

11.05.2014.

14:53

Autor: Nikolina Kovačević

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

S porukom "Razvoj ne želimo zaustaviti, ali onečišćenje možemo" danas počinje peti Zagrebački energetski tjedan. Ovogodišnji program obuhvaća niz međunaodnih konferencija, predavanja i radionica s temom energije i zaštite okoliša.

Prije dva tjedna Vijeće Ujedinjenih naroda za klimu objavilo je zabrinjavajuće podatke: nastavimo li po starom, temperatura će do kraja stoljeća porasti za gotovo 5 stupnjeva. Takav trend se želi zaustaviti, a da bi u tome uspjeli, važna je edukacija od malih nogu. Upravo tome služi i Zagrebački energetski tjedan. Već u ponedjeljak u svim gradskim vrtićima za najmlađe se sprema igraonica o zašiti okoliša, a dan kasnije učenike prvih razreda će na klupama dočekati friško tiskane brošure uz sat ekologije.

Organizator Zagrebačkog energetskog tjedna je Gradski ured za energetiku, zaštitu okoliša i održivi razvoj. Pročelnik Ureda Marijan Maras poziva građane da dođu u staru gradsku vijećnicu, Obrtničku komoru, HGK, Tribinu Grada. Tamo će se, pored vrtića, škola i fakulteta, odvijati glavnina programa.

Posljednjeg dana, u subotu 17. svibnja na Trgu bana Jelačića održat će se "EE Info dan". U sklopu njega održat će se prezentacije gospodarskih subjekata, znanstvenih i obrazovnih institucija, poduzetnika, udruga civilnog društva, EKO dječjih vrtića i EKO škola Grada Zagreba aktivnih u području primjene mjera energetske učinkovitosti, obnovljivih izvora energije, ekološko prihvatljivih goriva i zaštite okoliša. Izlagači će imati mogućnost prezentirati svoje proizvode i usluge na predviđenim štandovima te izravno komunicirati s građanima.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.