Hrvatski radio

Radio Sljeme

Započela ogrjevna sezona

17.09.2014.

08:22

Autor: Ana Krois

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Ogrjevna sezona službeno je započela 15. rujna razdobljem spremnosti za grijanje, priopćili su iz HEP-toplinarstva. U ovom razdoblju toplinski sustavi trebaju biti spremni za početak isporuke toplinske energije za grijanje, a stambene zgrade trebaju biti spremne za prihvat te energije.

Isporuka toplinske energije unutar ogrjevne sezone započinje kada to odluči distributer toplinske energije ili po pisanom zahtjevu ovlaštenog predstavnika suvlasnika zgrade. Prateći dugoročnu vremensku prognozu Državnog hidrometeorološkog zavoda, koja predviđa zatopljenje, i broj zahtjeva naših krajnjih kupaca za grijanjem, kojih je za sada vrlo malo, HEP-toplinarstvo još uvijek nije donijelo odluku o uključivanju grijanja u svim zgradama spojenim na toplinske sustave u gradu Zagrebu.

Međutim, kako bi HEP-toplinarstvo izašlo u susret pojedinim krajnjim kupcima, uključivat će grijanje u zgradama, ako ih to pisanim putem zatraži ovlašteni predstavnik suvlasnika te zgrade.

U ovom trenutku još uvijek je ispražnjen sustav grijanja u 188 stambenih zgrada u gradu Zagrebu i to većinom na zahtjev ovlaštenih predstavnika suvlasnika. Naime neki suvlasnici još uvijek nisu završili radove na unutarnjim instalacijama grijanja ili je u postupku ugradnja razdjelnika topline i termostatskih radijatorskih ventila, koji trebaju biti ugrađeni u sve zgrade do kraja 2016.

HEP - toplinarstvo poziva krajnje kupce da što prije završe radove na unutarnjim instalacijama grijanja te njihove predstavnike suvlasnika ili upravitelje zgrada da ih pisanim putem obavijeste o ispravnosti i pogonskoj spremnosti unutarnjih instalacija u zgradi za preuzimanje toplinske energije, kako bi mogli napuniti sustav pogonskom vodom i pripremiti zgrade za uključivanje grijanja. Stoji  u priopćenju iz HEP - toplinarstva.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.