Hrvatski radio

Radio Sljeme

09:30 / 15.10.2014.

Autor: Anamarija Knezović Kaurić

Zašto kasne računi za grijanje?

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

15-ti dan u mjesecu obično je krajnji datum kad račune treba platiti, a ovoga puta računi dotada nisu ni stigli na kućne adrese. U HEP-Toplinarstvu kažu da je razlog - prilagodba novom zakonu.

Zbog novog Zakona o tržištu toplinske energije i pripadajućih pravilnika, HEP-Toplinarstvo kasni s ispostavom računa za grijanje za rujan. Građane je to zabrinulo budući da je današnji dan, 15-ti u mjesecu, obično dan dospijeća, a ovoga puta računi još nisu ni stigli na kućne adrese. Silvija Barić iz zagrebačke Toplane rekla nam je kako su računi poslani jučer pa će danas početi stizati na adrese.

Prenosimo službeno priopćenje HEP-Toplinarstva:

"Zbog prilagodbe odredbama Zakona o tržištu toplinske energije (NN 80/13, 14/14, 102/14) i podzakonskim aktima kojima su regulirane toplinarske djelatnosti u Republici Hrvatskoj, HEP-TOPLINARSTVO d.o.o. je moralo uvesti promjene na računima za toplinsku energiju, počevši od računa za rujan 2014. godine. Uvođenje promjena, kao i dodatne kontrole koje je bilo nužno provesti, produžili su rok za izradu računa za toplinsku energiju za rujan 2014., stoga će račun krajnjim kupcima biti dostavljen kasnije nego inače, odnosno sredinom listopada 2014.

Obzirom na navedeno, dospijeće plaćanja računa za toplinsku energiju za rujan 2014.
pomaknuto je na 27. listopada 2014. Obrazloženje promjena koje su uvedene na račune za toplinsku energiju krajnji kupci će dobiti u dopisu priloženom uz račun."

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.