Hrvatski radio

Radio Sljeme

Zašto vrelovodne cijevi već godinu dana leže na Vrbanima?

22.08.2022.

11:30

Autor: AKK/Radio Sljeme

Već godinu dana cijevi leže na livadi

Već godinu dana cijevi leže na livadi

Foto: slušateljica Tea Plenar / Radio SLjeme/HRT

Kad planiraju maknuti cijevi koje već godinu dana stoje ostavljene u parku na Vrbanima kod križanja Horvaćanske i Hrvatskoga sokola? Pitala nas je to slušateljica Tea koja od lani gleda metalne grdosije koje su preuzele livadu u njezinom kvartu. U HEP Toplinarstvo kažu - moramo mijenjati vrelovodni projekt za taj kvart.

- Na gradilištu u naselju Vrbani, kod križanja Horvaćanske ceste i Ulice Hrvatskog sokola, došlo je do zastoja zbog iznalaženja tehničkih rješenja na samoj predmetnoj lokaciji. Naime, na navedenoj lokaciji zbog samog smještaja drugih instalacija, odnosno kompleksnosti i velikom broju drugih instalacija magistralnog karaktera, potrebno je napraviti novo tehničko rješenje za polaganje vrelovodnih cijevi. Rekao je to za Radio SLjeme direktor HEP-Toplinarstva, Zdravko Zajec.


Otuda, predmetno gradilište još nije završeno te će se privremeno ukloniti vrelovodne cijevi. Ovim putem ističemo kako na vrelovodne cijevi ne mogu utjecati atmosferilije najmanje u periodu od pet godina, a iste će biti položene u zemlju na navedenoj lokaciji prije isteka navedenog roka. - 


Znači li to da bi te cijevi mogle ostati na Vrbanima još četiri godine, nije nam odgovoreno, no odgovor očekujemo.


Iz HEP Toplinarstva podsjećaju da je u tijeku najveći projekt u povijesti centralnog toplinskog sustava grada Zagreba, od posebnog javnog interesa. Ukupna vrijednost projekta je 700 milijuna kuna, od čega se 421,5 milijuna kuna financira bespovratnim sredstvima iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

Zagrebački dnevnik

"Zagrebački dnevnik" središnja je informativna emisija Radio Sljemena. Donosi najvažnije vijesti iz našeg grada, ali i šire okolice - središnje i sjeverozapadne Hrvatske. Svakoga dana u 16.10 budite uz sljemensku frekvenciju i možete biti sigurni da je sve što u njemu čujete provjereno i aktualno.

Poslušajte u Slušaonici