Hrvatski radio

Radio Sljeme

Završila ogrjevna sezona

22.05.2014.

14:42

Autor: Nikolina Kovačević

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

HEP-toplinarstvo je početkom ovog tjedna završilo ogrjevnu sezonu za približno 124.000 krajnjih kupaca u Zagrebu, Velikoj Gorici, Samoboru, Zaprešiću, Osijeku i Sisku. Nakon ogrjevne sezone slijede radovi na redovnim remontima toplinskih postrojenja.

Tijekom ljeta će provesti revitalizaciju više od 5 kilometara postojeće distribucijske toplinske mreže, a izgradit će se oko 2 i pol kilometra nove mreže. Isto tako, podsjećaju u HEP-u, krajnji kupci imaju mogućnost provoditi radove na unutranjim instalacijama grijanja u svojim stanovima i poslovnim prostorima.

„Završili smo još jednu ogrjevnu sezonu, koja je protekla uspješno. Kako bi osiguralo da se opskrba krajnjih kupaca toplinskom energijom odvija kontinuirano i pouzdano, HEP-toplinarstvo će tijekom ljeta provoditi radove na revitalizaciji vrelovodne, toplovodne i parovodne mreže. Ovi radovi mogu uzrokovati kratke prekide u opskrbi krajnjih kupaca toplom vodom. Savjetujemo krajnjim kupcima da u razdoblju izvan ogrjevne sezone provjere ispravnost unutranjih instalacija grijanja u svojim stambenim i poslovnim prostorima",  izjavio je Robert Krklec, direktor HEP-toplinarstva.

Iduća ogrjevna sezona počet će u skladu s vremenskom uvjetima, a najranije 15. rujna.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.