Hrvatski radio

Radio Sljeme

Želimo vodnu samostalnost

21.01.2014.

13:42

Autor: Ana Krois

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Prema Uredbi kojom se definiraju granice uslužnih područja za obavljanje djelatnosti vodoopskrbnog sustava, Velikoj Gorici se oduzima pravo na tu djelatnost. Gradonačelnik Dražen Barišić izrazio je oštro protivljenje i najavio borbu za vodu.

Organizirani vodovod u Velikoj Gorici po europskim i svjetskim standardima radi oko 50 godina. Izgrađeno je 600 km vodovodne mreže, gradi se novi pročistač otpadnih voda, a zaposleno je 200 stučnih radnika. Dakle postoje svi preduvjeti da u području vodoopskrbe Velika Gorica bude samostalna ili čak lider na svom području.

Barišić je u našem programu najavio borbu i pojasnio što se dosad napravilo te koji su sljedeći koraci: "Provedena je javna rasprava, odnosno savjetovanje u Minstarstvu poljoprivrede oko reforme tog vodnog sektora, a mi smo tamo izrazili usmeno i pismeno argumentirani stav Velike Gorice o vodnoj samostalnosti. Poslali smo i Zagrebačkoj županiji zahtjev da nas se uvaži i primi na razgovor, te da su naši argumenti koji poštuju sve kriterije za vodnu samostalnost priznaju i uvaže."

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.