Hrvatski radio

Radio Sljeme

Život u Čičkoj Poljani vraća se u normalu

03.03.2014.

18:30

Autor: Ana Krois

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Voda se povukla iz naselja, ostalo je još nešto po poljima, a svim prometnicama u Poljani opet se može voziti i automobilima. Vodostaj Odre izmjeren u utorak u 12 sati iznosio je 297 cm, što je gotovo 60 cm niže od najvišeg vodostaja proteklog tjedna.

Zato je danas Stožer za zaštitu i spašavanje, koji je bio smješten u Čičkoj Poljani od 16. veljače, održao svoj posljednji sastanak. Pripadnici Hrvatske vojske koji su zajedno sa vatrogascima razvozili namirnice poplavljenim kućanstvima, povučeni su iz Poljane. Ukinuta su i vatrogasna dežurstva u kojima su sudjelovala sva dobrovoljna vatrogasna društva s područja Velike Gorice. Normalizirao se i promet ZET-ovim autobusima.

Nakon povlačenja vode slijedi sanacija poplavljenih objekata. Preko Crvenog križa kućanstvima se dostavljaju isušivači za kuće, te paketni sa sanitarnim sredstvima. VG Komunalac kreće sa sanacijom oštećenih prometnica.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.