Hrvatski radio

Radio Sljeme

Atrakcije ovogodišnjeg Adventa

12.11.2014.

12:17

Autor: Ana Krois

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Advent obuhvaća niz manifestacija za koji se i Grad i Turistička zajednica pripremaju vrlo ozbiljno, pazeći na sve detalje. Iako je službena najava Adventa najavljena za sutra, u našem je programu zamjenica gradonačelnika Sandra Švaljek predstavila skora događanja u centru grada.

Osim što Zagrepčani vole blagdanski ugođaj i turisti sve više dolaze u naš grad baš u vrijeme Adventa, jer se pročulo da Zagreb nudi poseban doživljaj, istaknula je zamjenica gradonačelnika Sandra Švaljek.

Ovogodišnja je atrakcija klizalište ili ledeni park na Tomislavcu: "Vrlo je lijepo osmišljeno klizalište, a poseban je i taj ambijent Tomislavca. Mislim da će to doći do izražaja upravo zahvaljujući klizalištu i jednom boru s lijepim ukrasima koji će biti u središtu klizališta".

Iznenađenje će za Zagrepčane biti i koncerti klasične glazbe s izabranih gradskih balkona: "Zagrepčani će  morati pogledati kad prolaze ulicama na balkone i vidjet će muzičare koji će izvoditi djela klasične glazbe na balkonima".

Osim na Zrinjevcu i u Tomićevoj, u pješačkoj zoni na Europskom trgu postavit će se štandovi s posebnom ponudom uklopljenom u ambijent novoga trga.

Posebno će uređen će biti i Trg bana Jelačića iako se pravi redizajn očekuje sljedeće godine. Mnogi se pitaju što će biti sa šatorom koji je dosada bio postavljen na Trgu: "On će biti u određenoj mjeri redizajniran i manji nego što je bio do sada. Trg će biti slobodniji da pruža više prilike za susrete građana. Čini mi se da je ugođaj elegantniji".

Dodajmo kako će glavni gradski trg ukrasiti jela, adventski svjećnjak oko Manduševca te pozornica na kojoj će se odvijati brojni zabavni programi. Osim toga Turistička će zajednica organizirati i posebne tematske razglede grada tijekom Adventa.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.