Hrvatski radio

Radio Sljeme

Spektakl nad zagrebačim nebom - četrnaesti put

03.07.2014.

14:03

Autor: Irena Dizdarević

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Na Bundeku u petak u 21 sat počinje 14. Međunarodni festival vatrometa! Na njemu će snage i ove godine odmjeriti najbolji i najmaštovitiji pirotehničari svijeta, praćeni bogatim glazbenim programom. I ove godine Festival ima i humanitarnu notu.

Prvi na redu, pirotehničari su iz Francuske, a za popratni program zaduženi su Baruni te orkestar, zbor i solisti Opere Hrvatskog narodnog kazališta. Otkrio nam je to u ime tehničkog organizatora Festivala Pirotehnike Mirnovec - Franjo Koletić. U subotu slijedi nastup ekipe iz Belgije, a u nedjelju Festival zatvaraju sami domaćin Pirotehnika Mirnovec, pohvalio se naš sugovornik Koletić:

"...naš vatromet...je tematski vatromet. On se zove...3D vatrometno kino...Tu će se pucati vatrometi na poznate skladbe iz poznatih filmova u proteklih par desetljeća..." - naveo je Koletić.

Važno je podsjetiti i na humanitarnu notu Festivala. Prikupljanje novćanih sredstava za pomoć udrugama Krijesnca i Veliko srce malom srcu. Od svake lanterne prodane na festivalu odrganizator će odvojiti i udrugama donirati pet kuna.

14. Međunarodni Festival vatrometra traje do nedjelje - 6.srpnja.

Više informacija na www.vatrometi.com

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.