Hrvatski radio

Radio Zadar

12:00 / 03.02.2022.

Autor: Iva Rogić

Dino Jelusić prvi put će nastupiti u Zadru u nedjelju

Dino Jelusic

Dino Jelusic

Foto: Emica Elvedji / Pixsell

Dino Jelusić, član grupe Whitesnake stiže po prvi put u Zadar s projektom Rock the opera u nedjelju, 6. veljače.  

Dino je još u srpnju 2021. postao član grupe Whitesnake s kojima ove godine ide na oproštajnu turneju po Europi, u sklopu koje će nastupiti i na zagrebačko Šalati. Neko vrijeme je prošlo otkad je Dino postao dio kultnog benda, ali kaže kako još nema taj osjećaj:


"Bez obzira što sam dio tima već neko vrijeme, nije se ništa promijenilo. Planovi se kuju preko poruka, ali u principu, još nismo odradili nijednu probu."


Projekt Rock the opera iza sebe niže brojne uspjehe diljem Europe, te rasprodanih koncerata u najljepšim dvoranama. Nakon rasprodanog koncerta koncem listopada u Zagrebu, glazbeni spektakl Rock the Opera premijerno stiže u Zadar 6. Veljače 2022. u Dvoranu Krešimira Ćosića u 20 sati.


"Za nedjelju smo u sklopu projekta pripremili rock klasike u aranžmanu benda i simfonijskog orkestra. Nema nikakve veze s operom. Naslov je možda malo zbunjujuć. Možda bi bolji naziv bio Rock the orchestra. Jedva čekam nastupiti u Zadru, ne znam što očekivati jer nisam nikad nastupio pred zadarskom publikom." 


Dino je nedavno izdao singl na hrvatskom jeziku nakon dugo vremena. Zašto je pjesmu "Ti to dobro znaš" izdao baš sad:

"Nisam siguran zašto sad. Smatralo se da je sad to bio pametan potez, iako možda naizgled nepromišljen. Prihvatio me svijet, pa je vrijeme i za domaću publiku."

Dino Jelusić

Za kraj, odgovorio je koliko je za njega osobno važno stvarati glazbu za hrvatsko tržište: 


"Osjećam se čudno. Nisam planirao ništa raditi na hrvatskom jeziku. Ima očito jako puno ljudi koji vole hrvatsku glazbu i koji su sretni što su imali prilike čuti mene kako pjevam na hrvatskom jeziku. Ipak, više volim stvarati na engleskom jeziku." 


Cijeli razgovor poslušajte na linku:

Dino Jelusić

Vezani sadržaj

Emisija

Cro top 20

Top-lista aktualnih domaćih pjesama emitira se utorkom od 20 sati i 10 minuta do 22 sata. Pratimo aktualna zbivanja na domaćem terenu, donosimo ton i stih najtraženijih glazbenika s urbane glazbene scene i predstavljamo ono najvažnije. Razgovaramo s izvođačima i plasiramo u radijski eter Grada.

Poslušajte u Slušaonici