Hrvatski radio

Radio Zadar

Bogat kulturni program u Ražancu

31.07.2014.

12:36

Autor: HRT-Centar Zadar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U Općini Ražanac slijedi tjedan ispunjen kultrnim, sportskim i zabavnim događanjima. Večeras susret KUD-ova.

U četvrtak, 31.7. održava se 3. Susret KUD-ova u Rtini povodom obilježavanja Sv. Šime. Na susretu će nastupiti sedam kulturno-umjetničkih društva i dvije klape. Početak programa očekuje se u 21 sat na školskom igralištu  u Rtini Miočići. Susret organiziraju KUD sv. Šime iz Rtine koji je s folklornom skupinom KUD Sv. Jeronim iz Vlašića osvojio zlatnu medalje na Svjetskom prvenstvu folklora 2013. i TZO Ražanac.

U petak, 1.8.  nastavlja se s događanjima iz programa Ražanačkog kulturnog ljeta 2014. Uzduž rive u Ražancu postavit će se izložba starih fotografija kojima će biti prikazani fragmenti ražanačke povijesti i tradicije. Izložba pod nazivom „Stari Ražanac“ održat će se u vremenu od 18 do 21 sat,  a u organizaciji je Turističke zajednice općine Ražanac, Mjesnog odbora Ražanac i volontera.

Vikend je rezerviran za sportska i zabavna događanja u sklopu 2. Ražanačkih ljetnih igara (2.8. - 3.8.) tijekom kojih će djeca, ali i odrasli, pojedinačno i u ekipama, moći sudjelovati u prigodnim igrama. Uz prošlogodišnjih 7 igara novost ove godine su tri nove discipline:  utrka u veslanju, ribarske kašete i Ražanačka alka. Prijave za sudjelovanje moguće su tijekom ovog tjedna u TU Ražanac, ali i na dane održavanja samih igara. Organizatori igara su TZO Ražanac, Ekipa s piska i volonteri, a otvorenje igara bit će u subotu, 2.8. u 16 sati na Rivi u Ražancu.

Kazališna predstava "Lijepo putovanje Lijepom našom" u izvedbi Produkcije Z namijenjena je i malima i velikima, a održat će se u ponedjeljak, 4.8.2014. na Rivi u Ražancu s početkom u 20:30 sati.

Tradicionalna Regata do Školja s polaganjem vijenca kreće 5.8., u 9 sati sa Rive u Ražancu, nakon koje slijedi Ribarska marenda. U večernji program povodom obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti uvest će nas ribari demonstracijom potezanja mriže na Pisku s početkom u 19:30 sati, koje će se nastaviti dodjelom nagrada pobjedinicima 2. Ražanačkih ljetnih igara u 21 sat. Večer će se nastaviti uz nastup grupe „Dalmatico“ do dugo u noć.   

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.