Hrvatski radio

Radio Zadar

Dobro je raditi dobro

01.09.2014.

08:14

Autor: HRT-Centar Zadar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Već treću godinu zaredom, na otoku Pašmanu organizira se humanitarna likovna kolonija »Dobro je raditi dobro«, gdje umjetnici iz Maribora i okolice nesebično stvaraju nova umjetnička djela u humanitarne svrhe. Kolonija će trajati od 1.9.2014. do 8.9.2014.

Umjetnici : Matjaž Duh, Niko Ribič, Maksimiljan Sternad Milč, Zvonko Bartok i Janko Lisjak.

2012. godine, na dražbi u Narodnom domu u Mariboru, za skupljena sredstva kupljeno je devet bicikala s pripadajućom opremom za djecu Omladinskih domova u Mariboru. To su djeca, koja iz raznoraznih razloga ne žive s biološkim roditeljima. U pet domova živi pedesetoro djece između 7 i 18 godina. Sredstva skupljena prošle godine bila su također namijenjena toj djeci, čime su im bili omogućeni zimski praznici na Rogli.

Dio skupljenih sredstava namijenjen je i dječjem vrtiću na Pašmanu, za kupnju didaktičkih pomagala. Povodom završetka ovogodišnje humanitarne likovne kolonije »Dobro je raditi dobro« Pašman 2014, organizirat će se izložba radova u subotu: 6.9.2014 u 19.sati u konobi & caffe-u De Loro / Pašman riva.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.