Hrvatski radio

Radio Zadar

Istina na kazališnim daskama

23.07.2014.

09:22

Autor: HRT-Centar Zadar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Program 20. Zadarskog kazališnog ljeta nastavlja se večeras s početkom u 21 i 30 i to predstavom Istina.

Komedija je nastala po tekstu mladog, uvaženog i od kritike priznatog francuskog pisca i dramatičara Floriana Zellera, a na hrvatske kazališne daske postavljena je u produkciji HNK Zadar i Glumačke družine Glumci u Zagvozdu pod redateljskom palicom Danka Ljuštine. Priču o lažima, istini i preljubu na sceni interpretiraju Vedran Mlikota, Mila Elegović, Damir Poljičak i Žana Bumber. 

Ovaj moderni i urbani vodvilj koji svojim duhovitim obratima oduševljava publiku svih generacija a istodobno pruža glumcima veliko zadovoljstvo igre, dokazuje kako je riječ o izuzetno uspješnoj komediji jednog od najplodnijih pisaca mlađe generacije u Francuskoj. I hrvatska interpretacija spomenutog teksta već nakon prve izvedbe osvojila je domaću publiku kako onu zadarsku tako i publiku diljem Lijepe naše od Slavonije pa sve do Zagvozda. 

Predstava je inače praizvedena 27. ožujka ove godine u Hrvatskom narodnom kazalištu Zadar kao prvi plod suradnje između spomenutog teatra i Kazališne družine Glumci u Zagvozdu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.