Hrvatski radio

Radio Zadar

Još jedan koncert za koncertnu dvoranu

23.07.2014.

09:14

Autor: HRT-Centar Zadar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Festival Zadar classic open air predstavlja Trio Anime, tri sopranistice koje u tom sastavu po prvi put nastupaju u Zadru.

Koncert se održava na Trgu Petra Zoranića s početkom u 20 i 30 sati, a prihod od dobrovoljnih priloga namijenjen je obnovi koncertne dvorane u Kneževoj palači. Festival je, naime, dio akcije zadarskog  Lions kluba koji i na taj način podsjeća na nekadašnji značaj te palače u glazbenom i uopće kulturnom životu grada, pokušavajući  ubrzati proces obnove tog zdanja i koncertne dvorane u njemu.  

Trio Anime su Nela Šarić (Zadar), Mia Domaćina (Split) i Biljana Ivanović (Ljubljana). Sve tri su magistrirale solo pjevanje na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, usavršavale se kod poznatih glazbenih pedagoga, sudjelovale u akademskim projektima i nastupale uz razne ansamble i orkestre. Nela Šarić je, uz to, pjevala u klapama, članica je kvarteta duhovne i filmske glazbe Mystique i profesorica u Glazbenoj školi Blagoje Bersa u Zadru. Mia Domaćina je, između ostaloga, nastupala u Americi, a u HNK Zagreb pjeva u zboru i kao solistica. Biljana Ivanović je godinama radila kao glumica i pjevačica na RTV Slovenija, piše tekstove i predstave, a radi kao profesorica u Glazbenoj školi u Žalcu. 

Upoznale su se na Akademiji i prije tri godine krenule u zajednički projekt surađujući od početka s Vjekoslavom Babićem koji ih prati na klaviru, a radi kao korepetitor u HNK Zagreb, vodi zborove i dirigent je Akademskog harmonikaškog orkestra Ivan Goran Kovačić. Mlade i atraktivne sopranistice u srijedu će, uz pratnju Vjekoslava Babića, nastupajući za obnovu zadarske koncertne dvorane, pjevati niz poznatih skladbi, od evergreena do klasika. Sve, kako kažu, za dušu i iz duše.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.