Hrvatski radio

Radio Zadar

Latinsko srce za kraj kazališnog ljeta

01.08.2014.

11:30

Autor: HRT-Centar Zadar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Zastor 20. Zadarskog kazališnog ljeta spustit će se večeras u Dvorištu Providurove palače kada će po prvi put svoje glazbene snage udružiti Ricardo Luque i Daniele di Bonaventura.

Upravo njihov umjetnički spoj usijat će večeras atmosferu jer latinoameričko srce kompleksnog ritma koje u sebi nosi Ricardo, u suradnji sa talijanskim temperamentom Danielea urodit će jedinstvenim glazbenim doživljajem.  

Ricardo Luque, glazbenik iz Venezuele sa dugogodišnjom adresom u Zagrebu te umjetnik velikog glazbenog senzibiliteta dugi niz godina prisutan je na hrvatskoj glazbenoj sceni. Latinoameričkim ritmom osvježio je te oplemenio koncertnu ponudu kako u metropoli tako i diljem Hrvatske a svojim radom privukao je nove, mnogobrojne poklonike južnoameričkog glazbenog izričaja. 

Daniele di Bonaventura, talijanski bandoneonist, glazbeni je umjetnik koji se dokazao ne samo na mediteranskoj već i na svjetskoj glazbenoj sceni. Njegov profesionalni odnos prema umjetnosti kojom se bavi govori sve jezike svijeta, a zadarska publika već se imala prilike susresti sa glazbenim izričajem ovog vrsnog talijanskog virtuoza. 

Upravo spoj ovih dvaju glazbenika na najbolji mogući način začinit će 20. Zadarsko kazališno ljeto kada će se zastor ove manifestacije spustiti na najbolji mogući način – uz glazbu!  Koncert počinje u 21 i 30. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.