Hrvatski radio

Radio Zadar

Nagrađena knjiga Muzeja antičkog stakla

15.10.2014.

13:40

Autor: HRT-Centar Zadar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Knjiga „Muzej antičkog stakla za djecu“ nagrađena je godišnjom nagradom Hrvatskog muzejskog društva.

U  kategoriji realiziranog pedagoško-edukacijskog programa nagrađena je knjiga »Muzej antičkog stakla za djecu« autorice Anamarije Eterović Borzić, kustosice u Muzeju antičkog stakla u Zadru i dr. sc. Tamare Kisovar Ivanda, više asistentice na odjelu za izobrazbu učitelja i odgojitelja Sveučilišta u Zadru.

Suradnjom kustosice  Muzeja antičkog stakla u Zadru Anamarije Eterović Borzić i više asistentice dr.sc. Tamare Kisovar-Ivanda s Odjela za izobrazbu učitelja i odgojitelja Sveučilišta u Zadru nastala je publikacija Muzej antičkog stakla za djecu. Spoj pedagoško – andragoških znanja i principa i arheološko – povijesnih činjenica rezultirao je vrlo interesantnom i zanimljivom publikacijom koja dijete uvodi u svijet antike kroz predmete izložene u stalnom postavu Muzeja.

Ovo vrijedno priznanje našoj djelatnici čini nas ponosnima te nas motivira da i dalje potičemo izdavanje publikacija koje će približiti našu djelatnost svima onima koji su željni spoznaja o bogatoj arheološkoj baštini koju čuvamo u našoj instituciji.  –  priopćili su iz Muzeja antičkog stakla. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.