Hrvatski radio

Radio Zadar

00:28 / 08.07.2014.

Autor: S.D.

Otvorene 54. Glazbene večeri u Sv. Donatu

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Zbor i orkestar HRT-a otvorili su večeras novi ciklus ljetnih koncerata pod noćnim nebom Zadra. Počele su 54. po redu Glazbene večeri u Sv. Donatu.


Iako je nekoliko kapi kiše zaprijetilo sa neba koncert je ipak uspješno održan pojačan uvaženim solistima - Nikitom Borisoglebskim (violina), Petritom Çekuom (gitara) i tenorom Stjepanom Franetovićem. Zbor i orkestar HRT-a sa stilom su rasplesali antički Forum impozantnim opernim i baletnim brojevima Verdija, Rossinija, Bizeta, Hačaturjana, Čajkovskog i Gotovca te orkestralnim biserima Dvořaka, Brahmsa i Straussa, dok su profinjeni romantički i suvremeni komadi za gitaru i violinu osvojili okupljene.

Koncertom je ravnao Zadranin, maestro Ivan Repušić koji je tu čast ponovno preuzeo nakon punih devet godina.

   Ja sam dijete ovog grada. Hodao sam ovim ulicama, znam svaku kalu, svaki kantun. Naravno da sam odrastao i sa Večerima u Donatu. Drago mi je da to ima jedan svoj smjer i da se svi organizatori, voditelji festivala trude da ono što jesu donatske večeri da to i pruže, istaknuo je maestro Repušić.

  Jedan od najstarijih glazbenih festivala u Hrvatskoj tople zadarske ljetne večeri do 14. kolovoza obogatit će sa još 11 koncerata.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.