Hrvatski radio

Radio Zadar

Otvorenje kulturnog Centra u Sv. Filipu i Jakovu

14.07.2014.

08:36

Autor: HRT-Centar Zadar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U Svetom Filipu i Jakovu večeras će se s početkom u 21 sat u predvorju kino dvorane prigodnom izložbom otvoriti novouređena galerija.

Novoosnovana Udruga mladih iz Svetog Filipa i Jakova ove godine priprema niz aktivnosti i događanja pod pokroviteljstvom Turističke zajednice općine Sv.Filip i Jakov. Jedna od njih je uređenje prostorije u sklopu kino dvorane u kojoj je predviđeno otvorenje galerije - kulturnog centra. 

Osnivanje kulturnog Centra predložila je Vedrana Vitali, nastavnica glazbene kulture u OŠ“Sv.Filip i Jakov“ i članica Udruge mladih. U relativno kratkom vremenu članovi Udruge su prostor uredili uz pomoć pokrovitelja i brojnih sponzora. Za otvorenje galerije je priređena izložba starih fotografija Sv.Filip i Jakova uz video projekciju i nastup band-a „Duo znak“ i prigodni domjenak. U ime Udruge mladih Sv.Filip i Jakov Vedrana Vitali će detaljnije predstaviti program kulturnog centra. 

Već tijekom ljeta u sklopu „Filipjanskog lita“ održat će se zanimljive izložbe ( Mare Milin, Šime Eškinja i Jakov Baričić- modni fotografi, Ira Bulić i drugi….) i razna kulturna događanja ( radionice fotografije i filma,  književne večeri… ).

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.