Hrvatski radio

Radio Zadar

Plesna božićna čestitka

19.12.2014.

08:24

Autor: HRT Centar Zadar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Plesni odjel Glazbene škole Blagoje Bersa već 20 godina svojim prigodnim programom puni kazalište u ovo doba godine.

U petak, 19. prosinca s početkom u 19 sati u HNK Zadar, održat će tradicionalna plesna božićna čestitka u izvedbi svih polaznika Plesnog odjela koji ove godine bilježi 44 godine djelovanja. 

Predstava je koncipirana iz dva dijela. Prvi dio pokretom i gestom tematizira Matoševu poeziju u izvedbi učenica 3. razreda Srednje škole suvremenog plesa pod vodstvom Jasne Frankić Brkljačić. Drugi dio u kome sudjeluju svi polaznici plesne škole, nastavlja se na Matošev sonet Sirotica iz prvog dijela, a rađen je po predlošku Andersenove bajke Djevojčica sa šibicama. 

U izvedbi Plesnog odjela Glazbene škole B. Bersa sudjeluju: Odsjek za suvremeni plesa - osnovna i srednja škola, Područni odjel Preko i Odsjek za klasični balet. Nastavnici i autori koreografija su: Vlasta Marotti Hrašćanec, Jasna Frankić Brkljačić, Sanja Petrovski, Lucija Mikas i Darko Brkljačić, a glazbeni savjetnik i oblikovatelj tona je Nenojša Lakić.  Božićna događanja se ne mogu ni zamisliti bez prigodnih pjesama. U izvedbi  predstave Djevojčica sa šibicama sudjeluje i dječji zbora Glazbene škole Bersići pod vodstvom Marijane Dušević.  

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.