Hrvatski radio

Radio Zadar

Počinje Mjesec hrvatske knjige

15.10.2014.

08:29

Autor: HRT-Centar Zadar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Čitanje priča, predstavljanje najpoznatijih stripova hrvatskih autora, kako su naši stari pisali ljubavna pisma, samo su neki od događaja koje je za danas organizirala zadarska Gradska knjižnica u sklopu Mjeseca hrvatske knjige koji traje od 15.10. do 15.11.

9:00-10:00, Ogranak Arbanasi, Grupni posjet predškolaca iz Dječjeg vrtića Vladimir Nazor u okviru organiziranog upoznavanja Knjižnice. Knjižničarke će djeci pročitati priče Tata lavi njegova sretna djeca te Pogodi koliko te volim, nakon čega će s djecom razgovarati o roditeljskoj ljubavi. Program povodom Mjeseca hrvatske knjige.

org. Gradska knjižnica Zadar, Ogranak Arbanasi 

9:00-10:00, Ogranak Ploča, Ljubav prema životinjama, čitanje priče i kreativna radionica za djecu OŠ Kruno Krstić, PŠ Ploča. Program povodom Mjeseca hrvatske knjige.

org. Gradska knjižnica Zadar, Ogranak Ploča 

9:45-13:00, Bibliobus, Najpoznatiji stripovi hrvatskih autora, predstavljanje i radionica izrade stripa održat će se na stajalištima bibliobusa u Privlaci, Viru i Ninu u suradnji s mjesnim osnovnim školama. Program povodom Mjeseca hrvatske knjige. Radionice će se održati na stajalištima bibliobusa: 

  • 9:45-10:45, Privlaka
  • 11:05-12:15, Vir
  • 12:30-14:00, Nin 

org. Gradska knjižnica Zadar, Bibliobus 

11:00-12:30, Ogranak Bili brig, Kako su to radili naši stari – pisali ljubavna pisma, pisanje pisma perom i tušem. Radionicu za učenike 2. razreda OŠ Zadarski otoci održat će učiteljica Anamarija Botica Miljanović. Program povodom Mjeseca hrvatske knjige

org. Gradska knjižnica Zadar, Ogranak Bili brig 

17:00-18:30, MMD, Rano otkrivanje raka dojke, predavanje povodom Dana zdravih dojki (15. listopada). Predavačica je dr. Ljiljana Balorda, voditeljica projekta Mamma.

org. Europa Donna Zadar i Zavod za javno zdravstvo 

17:30-18:00, Ogranak Bili brig, Čitam ti priču. Svake srijede u Ogranku Bili brig djeci između 3 i 6 godina mladi volonteri čitaju priče.Čitanje je organizirano u sklopu akcije "Mladi čitaju" i kampanje "Čitaj mi" kako bi se istaklo važnost čitanja djeci od rođenja i čitanje naglas djeci svih uzrasta. Dovedite svoje mališane i poslušajte priču zajedno!
org. Gradska knjižnica Zadar, Ogranak Bili brig i Klub mladih KLOOZ udruge Cinaz

19:00-21:00, MMD, Tomislav Perko: 1000 dana proljeća, predstavljanje knjige. Tomislav Perko, putopisac iz Zagreba, nedavno se vratio s putovanja oko svijeta. Obišao je pet kontinenata i to s budžetom od svega par eura na dan. Stopirao je, spavao u domovima nepoznatih ljudi, svirao gitaru na ulici, radio neobične poslove, volontirao, pa čak i preplovio Indijski ocean u 13-metarskoj jedrilici... U svom književnom prvijencu, knjizi pod naslovom 1000 dana proljeća, upoznaje nas sa svojim putovanjima, od početne ideje do stečenih doživljaja.

org. Gradska knjižnica Zadar

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.