Hrvatski radio

Radio Zadar

08:29 / 15.10.2014.

Autor: HRT-Centar Zadar

Počinje Mjesec hrvatske knjige

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Čitanje priča, predstavljanje najpoznatijih stripova hrvatskih autora, kako su naši stari pisali ljubavna pisma, samo su neki od događaja koje je za danas organizirala zadarska Gradska knjižnica u sklopu Mjeseca hrvatske knjige koji traje od 15.10. do 15.11.

9:00-10:00, Ogranak Arbanasi, Grupni posjet predškolaca iz Dječjeg vrtića Vladimir Nazor u okviru organiziranog upoznavanja Knjižnice. Knjižničarke će djeci pročitati priče Tata lavi njegova sretna djeca te Pogodi koliko te volim, nakon čega će s djecom razgovarati o roditeljskoj ljubavi. Program povodom Mjeseca hrvatske knjige.

org. Gradska knjižnica Zadar, Ogranak Arbanasi 

9:00-10:00, Ogranak Ploča, Ljubav prema životinjama, čitanje priče i kreativna radionica za djecu OŠ Kruno Krstić, PŠ Ploča. Program povodom Mjeseca hrvatske knjige.

org. Gradska knjižnica Zadar, Ogranak Ploča 

9:45-13:00, Bibliobus, Najpoznatiji stripovi hrvatskih autora, predstavljanje i radionica izrade stripa održat će se na stajalištima bibliobusa u Privlaci, Viru i Ninu u suradnji s mjesnim osnovnim školama. Program povodom Mjeseca hrvatske knjige. Radionice će se održati na stajalištima bibliobusa: 

  • 9:45-10:45, Privlaka
  • 11:05-12:15, Vir
  • 12:30-14:00, Nin 

org. Gradska knjižnica Zadar, Bibliobus 

11:00-12:30, Ogranak Bili brig, Kako su to radili naši stari – pisali ljubavna pisma, pisanje pisma perom i tušem. Radionicu za učenike 2. razreda OŠ Zadarski otoci održat će učiteljica Anamarija Botica Miljanović. Program povodom Mjeseca hrvatske knjige

org. Gradska knjižnica Zadar, Ogranak Bili brig 

17:00-18:30, MMD, Rano otkrivanje raka dojke, predavanje povodom Dana zdravih dojki (15. listopada). Predavačica je dr. Ljiljana Balorda, voditeljica projekta Mamma.

org. Europa Donna Zadar i Zavod za javno zdravstvo 

17:30-18:00, Ogranak Bili brig, Čitam ti priču. Svake srijede u Ogranku Bili brig djeci između 3 i 6 godina mladi volonteri čitaju priče.Čitanje je organizirano u sklopu akcije "Mladi čitaju" i kampanje "Čitaj mi" kako bi se istaklo važnost čitanja djeci od rođenja i čitanje naglas djeci svih uzrasta. Dovedite svoje mališane i poslušajte priču zajedno!
org. Gradska knjižnica Zadar, Ogranak Bili brig i Klub mladih KLOOZ udruge Cinaz

19:00-21:00, MMD, Tomislav Perko: 1000 dana proljeća, predstavljanje knjige. Tomislav Perko, putopisac iz Zagreba, nedavno se vratio s putovanja oko svijeta. Obišao je pet kontinenata i to s budžetom od svega par eura na dan. Stopirao je, spavao u domovima nepoznatih ljudi, svirao gitaru na ulici, radio neobične poslove, volontirao, pa čak i preplovio Indijski ocean u 13-metarskoj jedrilici... U svom književnom prvijencu, knjizi pod naslovom 1000 dana proljeća, upoznaje nas sa svojim putovanjima, od početne ideje do stečenih doživljaja.

org. Gradska knjižnica Zadar