Hrvatski radio

Radio Zadar

Potjeh na Kazališnom ljetu

11.07.2014.

16:02

Autor: HRT Zadar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Zadarski plesni ansambl u koprodukciji s Kazalištem lutaka Zadar i HNK Zadar, večeras izvodi plesnu predstavu Kako je Potjeh tražio istinu u sklopu 20. kazališnog ljeta. Rađena je po predlošku poznate bajke Ivane Brlić Mažuranić. Obnovljenu predstavu kao koreografkinja i redateljica potpisuje Sanja Petrovski, scenografiju Marija Šarić Ban, Mojmir Novaković autor je glazbe. Predstavu od 21 i 30 možete pogledati u Kazalištu lutaka.

U Kazalištu lutaka Zadar s početkom u 21:30 minuta očekuje nas još jedna premijera u sklopu 20. Zadarskog kazališnog ljeta, Kako je Potjeh tražio istinu dok je za subotu 12. srpnja predviđena  izvedba za javnost.  Riječ je o dramsko-plesnoj predstavi rađenoj prema predlošku najglasovitije hrvatske autorice bajki Ivane Brlić Mažuranić. Kroz 12 slika prati se originalna priča čime se zadržava njen arhaičan stil. Iako je osnova pripovijedanja mimika i pokret, priča inspirirana narodnim običajima i hrvatskom tradicijom, i dalje nosi duboku moralnu i nacionalnu poruku. Predstava je doktorski rad  Marije Šarić Ban koja potpisuje režiju, dramaturgiju i adaptaciju te je načinjana kao koprodukcija HNK Zadar, Kazališta lutaka Zadar i Zadarskog plesnog ansambla.

Bogata i slikovita kostimografija koja je istovremeno i scenografija te autentična etno glazba čine ovu predstavu cjelovitim kazališnim doživljajem za sve uzraste.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.