Hrvatski radio

Radio Zadar

Predstava i koncert za 6. Noć kazališta

15.11.2014.

07:10

Autor: HRT centar Zadar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Hrvatsko narodno kazalište Zadar sudjelovat će večeras u Europskoj noći kazališta. Radi se o manifestaciji koja se obilježava diljem Europe, a HNK Zadar sudjeluje od samog početka, ove godine šesti put za redom. Na programu će se naći predstava i koncert.

U 20 sati na daskama Velike dvorane HNK igrat će predstava Istina, F. Zellera u režiji Danka Ljuštine nastala u koprodukciji HNK Zadar i Kazališne družine Glumci u Zagvozdu. Igraju Vedran Mlikota, Mila Elegović, Žana Bumber i Damir Poljičak. Predstava je praizvedena u HNK Zadar u ožujku ove godine te je do danas odigrana diljem zemlje.


U 23 sata Noć kazališta će se nastavit u ritmovima francuskoj jazza. Nastupit će Damir Kukuruzović Django Group. Radi se o sastavu čije je djelovanje svojevrsni hommage Djangu Reinhardtu i Stephaneu Grappelliju, dvojcu koji je obilježio europsku glazbu 20. stoljeća. Vođa sastava, Damir Kukuruzović, jedan je od najpoznatijih promotora francuskog jazza na ovim prostorima. Kukuruzović je nastupio na svim važnijim festivalima u zemlji i inozemstvu promovirajući tradiciju Djangove glazbe i jazza.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.