Hrvatski radio

Radio Zadar

Spektakl za početak Zadar snova

02.08.2014.

14:50

Autor: fb

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Cirkuskom atrakcijom na zadarskom Forumu večeras počinje 18-ti Zadar snova - festival koji svih ovih godina funkcionira kao platforma za nezavisne umjetnike i njihovu scenu.

Uoči večerašnjeg programa otvorenja na koje je ulaz slobodan, danas su se novinarima predstavili i pojedini izvođači. Redatelj Ivica Buljan koji je uz zadarski festival od samih početaka dolazi sa hrvatskom premijerom predstave - "Grobnica za Borisa Davidoviča" nastaloj prema djelu Danila Kiša. 

Evo u ovih 18 godina, festival ima jednu besprijekornu i radikalnu orijentiranost na suvremeni teatar u svim izvedbenim oblicima, vrlo je važno ustvrditi da se Zadar snova u pravom smislu etablirao, on neprestano čuva rubnu poziciju koja mu osigurava poziciju neprestanog inkubatora ideja. - napomenuo je I. Buljan. 

Za ovo izdanje kreirali smo program bez pristanka roditelja kaže nam u šali producentica Samanta Stepčić aludirajući na punoljetnost festivala: Stvari su nekako poklopile, ove godine imamo 4 glazbena programa, 5 kazališnih produkcija, 2 izložbe, ukupno 16 programa, od toga njih 8 bez naplate ulaznica

Slobodno je i večerašnje otvorenje ( 20 sati) koje se osim na zadarskom Forumu odvija i u Kazalištu lutaka i Svetom Donatu, a na rasporedu je izložba naslovljena DRŽAVA U KREVETU i revija koja donosi pobjedničke naslova s 12. Tabor film festivala.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.