Hrvatski radio

Radio Zadar

Terapija po mjeri čovjeka

20.10.2014.

11:32

Autor: HRT-Centar Zadar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Udruga Ludruga - 100% l(j)udi, u suradnji s Udrugom Kreativne adaptacije i Studentskim savjetovalištem Sveučilišta u Zadru organiziraju danas projekciju dokumentarnog filma "Otvoreni dijalog" u prostorijama Studentskog kluba "Božo Lerotić" danas s početkom u 17:00 sati.

Uz film će biti održano uvodno predavanje i tribina koje će voditi autor filma Daniel Mackler, međunarodni stručnjak u području inovativnih pristupa, vezanih uz psihičko zdravlje te psihoterapeut s dugogodišnjim iskustvom provođenja individualne psihoterapije, autor 4 filma koji se prikazuju u sklopu projekta "Psihičko zdravlje u zajednici - terapija po mjeri čovjeka".

“Otvoreni dijalog“ je inovativan pristup akutnim psihičkim krizama kojeg su razvili Jaakko Seikkula, Markku Sutela i njihov multidisciplinarni tim u Keropudas bolnici u Torniu, Finska. Film govori o terapeutskom pristupu koji trenutno dobiva najbolje rezultate na svijetu kod prvih psihotičnih epizoda - otprilike 85% potpunog oporavka i to velikom većinom bez anti psihotika.

Trailer filma možete pogledati ovdje: https://www.youtube.com/watch?v=Po_XCwIKZPs

Također, ovim događanjem počinju Filmske večeri Studentskog savjetovališta kojima je cilj osvijestiti različitosti i smanjiti predrasude o drugima.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.