Hrvatski radio

Radio Zadar

Trzalačka senzacija na Glazbenim večerima

19.07.2014.

10:50

Autor: HRT Centar Zadar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Na Glazbenim večerima u sv. Donatu, večeras u 21 sat nastupiti će gitaristički trio Elogio, ansambl koji svojom neodoljivom karizmom osvaja srca publike diljem Europe.

Perspektivni Trio čine trojica prestižnih gitarista – Petrit Çeku, Pedro Ribeiro Rodrigues i Tomislav Vukšić koji su se redom usavršavali kod vrsnog gitarističkog pedagoga na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, Darka Petrinjaka.

Prominentni kosovsko - hrvatski solist Çeku, hrvatski gitarist i pedagog na Muzičkoj akademiji u Zagrebu Vukšić te portugalski umjetnik Rodrigues, svojim sastavom ciljaju prvenstveno na promoviranje djela velikih skladatelja poput Albéniza, Brahmsa, Dvořáka i Ravela u obradama za tri gitare. A za Glazbene večeri u sv. Donatu pripremili su dvije pretklasične sonate D. Scarlattija, kasnoromantičku Vocalisu op. 34 S. Rahmanjinova, djelo venecuelanskog gitarista A. Montesa te tri komada iz Albénizove suite Española. Osim inozemnih, na repertoaru će se naći i dva dijela hrvatskih skladatelja – komad iz prve četvrtine prošlog stoljeća M. Miletića te djelo suvremenog skladatelja K. Seletkovića čiju je praizvedbu imao čast izvesti upravo Elogio. Trio će nastupiti u srednjovjekovnoj ''dvorani'' Glazbenih večeri, crkvi sv. Donata.

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.