Hrvatski radio

Radio Zadar

Večer jazza

07.11.2014.

08:45

Autor: HRT Zadar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U Svečanoj dvorani Sveučilišta u Zadru večeras u 20 sati nastupaju Vesna Pisarović i Matija Dedić.

HNK Zadar poziva sve ljubitelje jazza da dođu u Svečanu dvoranu Sveučilišta. Koncert s početkom u 20 sati održat će pijanist Matija Dedić i pjevačica Vesna Pisarović.

Dvoje vrsnih jazzera u svom novom projektu propituju i obrađuju povijest i oblike jazza, bluesa i rock&rolla ali koketiraju i sa tradicionalnim glazbenim izričajima.

Povezujući raznovrsne glazbene smjerove s originalnom interpretacijom, u njima nalaze nova značenja, kao i nagovještaj novih glazbenih oblika.

Interpretacija jasno ističe tri osnovne dimenzije pjesama: glas, jezik i emocije, čime pjevačica Vesna Pisarović klasičnom jazz repertoaru daje potpuno novi život.

Glazbeni sugovornik je pijanist Matija Dedić, jedan od najistaknutijih glazbenika hrvatske jazz scene s dugogodišnjim osobnim i profesionalnim iskustvom ispreplitanja i istraživanja različitih stilova glazbe.

Zadržavajući intimnu atmosferu, njihovi iznijansirani glazbeni vokabulari i dinamični glazbeni dijalozi odvode publiku na zanimljiv put od jazz standarda Theloniusa Monka, preko sefardskih napjeva do bluesa i rock&rolla.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.