Hrvatski radio

Radio Zadar

Večeras posljednji Zadar classic open air

03.09.2014.

09:06

Autor: HRT-Centar Zadar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Posljednji od 14 koncerata ovogodišnjeg festivala Zadar classic open air na rasporedu je u srijedu, 3. rujna. Pomognite obnovu Kneževe palače i njezine koncertne dvorane.

Na Trgu Petra Zoranića nastupit će zadarska sopranistica Nela Šarić, a na klaviru će je pratiti Blanka Aždajić Medić. Kao i svi prethodni, koncert počinje u 21 sat i na njemu se prikupljaju sredstva za obnovu koncertne dvorane u Kneževoj palači.

Bit će to drugi nastup Nele Šarić i Blanke Aždajić Medić na ovoljetnom festivalu na kojemu su sudjelovale i lani. Nela je solo pjevanje diplomirala u klasi Cynthie Hansell Bakić, magistrirala i usavršavala se kod poznatih svjetskih umjetnika. Sudjelovala je u brojnim glazbenim projektima i ostvarila niz nastupa u zemlji i inozemstvu osvajajući publiku svojim raskošnim glasom. Profesorica je u Glazbenoj školi Blagoje Bersa isto kao i Blanka Aždajić Medić koja je klavir diplomirala na zagrebačkoj Muzičkoj akademiji, bavila se korepeticijom i surađivala s mnogim glazbenicima.

Zadar classic open air prošle je godine, uz potporu Grada Zadra i gradske Turističke zajednice, ustanovio zadarski Lions klub kako bi potakao ubrzanje procesa obnove Kneževe palače i njene koncertne dvorane razorene agresorskim granatama. Festival je dio velike akcije zadarskih Lionsa kojom se upozorava na potrebu ponovnog oživljavanja dvorane koja je nekada bila središte glazbenog života u gradu.

Potporu toj akciji svojim sudjelovanjem na festivalu pružaju i zadarski glazbenici. Ovoga ljeta na njemu su nastupili Luka Stipanov, Ivan Andrijević, Antonio Ivan Šangulin, Dina e Mel, Trio Anime,  Ante Jeličić trio,  Nela Šarić i Blanka Aždajić Medić.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.