Hrvatski radio

Radio Zadar

Za koncertnu dvoranu svira Luka Stipanov

12.07.2014.

10:40

Autor: RZD

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Na rasporedu festivala Zadar classic open air večeras je šesti od ukupno 14 ovogodišnjih koncerata. Po prvi put na festivalu, kojim Lions klub Zadar upozorava na potrebu obnove koncertne dvorane u Kneževoj palači, nastupa mladi zadarski gitarist Luka Stipanov. Student treće godine Muzičke akademije u Zagrebu večeras će na Trgu Petra Zoranića s početkom u 21 sat svirati Bacha, Rodriga, Piazzolu...

Iako je rođen dvije godine nakon razaranja koncertne dvorane, za nju zna po čuvenju i od profesora Glazbene škole Blagoje Bersa koju je pohađao. Drago mu je, kaže, što sudjeluje u akciji za njenu obnovu i vjeruje da će akcija i napori koji se u nju ulažu, uroditi plodom.

Luka je još kao maturant osvojio 3. nagradu na državnom natjecanju, a ove je godine kao član gitarskog trija s kolegama sa studija, na državnom natjecanju komornih sastava u Opatiji osvojio 1. mjesto. Tijekom školovanja usavršavao se na majstorskim tečajevima poznatih gitarista, a na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi je prof. Darka Petrinjaka.

Nastupom na festivalu Zadar classic open air, mladi će Luka Stipanov dati svoj doprinos akciji za oživljavanje nekada kultne zadarske koncertne dvorane. Imat će, uz to, priliku predstaviti se široj zadarskoj publici, svima onima koji će na Trg Petra Zoranića doći i zbog njegova nastupa i zbog koncertne dvorane u Kneževoj palači u čijoj se neposrednoj blizini koncert održava.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.