Hrvatski radio

Radio Zadar

Zadarski hip hop hit: "Borik - Mala pošta"

16.10.2014.

13:23

Autor: Toni Pajkin

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

"Ulazim u bus, Borik Mala pošta, plaćam kartu, 10 kuna košta..." tako počinje hip hop uradak Vatroslav Vukovića Vatre, koji će svoju premijeru na Radio Zadru imati u petak u programu oko 11:45. Vatre je sve svoje vožnje busom oko Borika uobličio u snažan patriotski i pomalo ironičan tekst o našem gradu. Glazbena podloga je izmiksan original pjesme Bloated, dj-a Tomcrafta, a snimljena je i miksana kod zadarskog hiphopera Nerona Goleša Enera.

Vatroslav Vuković ili skraćeno Vatre, glazbom se bavi cijelu mladost i to uglavnom rock glazbom. Bubnjar je u grupi Čudni Čunjevi. Ovaj izlet u rapp i hip hop okruženje učinio mu se najbolji način na koji bi njegovi stihovi za pjesmu Borik - Mala pošta mogli glazbeno profunkcionirati. Objašnjavo to ovako: 
 

Vatre o grupi Čudni Čunjevi: Nemamo neke ozbiljne ambicije za budućnost osim lokalnih nastupa. Najviše uživamo svirajući zatvoreni u svom studiju. Ova stvar je isključivo moja i nema veze s bendom.

 
"Tekst sam napisao ovog proljeća. Inače se ne bavim rappom niti hip hopom i ovo je bio jedan mali izlet i avantura u te vode. Dugo vremena je nisam želio niti snimiti, ali nakon nagovaranja prijatelja i dobrih reakcija onih kojima sam je puštao u demo verziji, odlučio sam se na snimanje kod našeg poznatog zadarskog hiphopera Nerona Goleša Enera.Inače, glazbena podloga je izmiksan original pjesme Bloated, dj-a Tomcrafta."
 
Pjesma je nastala razmišljajući o Zadru na jedan, kako kaže Vatre, patriotski ali i pomalo ironičan način o stvarima koje uviđam oko sebe.
 
 
"Vozio sam se tom linijom cijeli život i nije mi bilo teško kroz pjesmu predočiti osjećaj te vožnje i izlazak iz autobusa u grad i svega što bih proživio vozeći se. Iako ima osvrta na aktualni društveni trenutak nema veze s politikom niti socijalnim stanjem."
 
 
Pjesma nije dio nikakvog projekta, ali nakon puno pogleda i shareanja dobio sam želju da vam je pošaljem i vidim je li vrijedna da se zavrti na radiju :), rekao je Vatroslav također.  
Mi mislimo da ima potencijala i da je riječ je o pjesmi koja zaslužuje mjesto u eteru. 
 
 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.