Hrvatski radio

Radio Zadar

"Zvjezdica" za susret u kazalištu

20.03.2014.

06:45

Autor: RZD

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Hrvatski centar ASSITEJ Svjetski dan kazališta za djecu i mlade proslaviti će u Zadru. Glumci Kazališta lutaka Zadar izvesti će predstavu Zvjezdica.

I mi imamo moć nešto napraviti poručuju iz Assiteja. Na Svjetski dan kazališta za djecu i mlade, 20. ožujka, ASSITEJ poziva sve da se uključe u našu trajnu kampanju  „Povedite danas dijete u kazalište“.

Upravo VI možete osigurati promjenu za djecu i mlade s kojima se susrećete. Dajte im prostor za snove, povedite ih u kazalište ili dovedite kazalište k njima, ali pobrinite se da se dogodi taj čaroban susret! Kao što je Mandela rekao, „Povijest će nam suditi po tome koliko mijenjamo svakodnevni život djece.“ 

Program počinje u 18 sati čitanjem međunarodne i hrvatske poruke za Svjetski dan kazališta za djecu i mlade. Uvodni govor održati će Romano Bogdan predsjednik HC ASSITEJ. Slijedi dodjela nagrada Kazalištu lutaka Zadar za predstavu „Zvjezdica“, te od 18 sati i 15 minuta izvedba predstave. To je priča o maloj zvijezdi koja silno želi učiniti nešto veliko u svom životu, a danas je ulaz slobodan.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.