Hrvatski radio

Radio Zadar

Ludo jugo

06.11.2014.

09:11

Autor: HRT centar Zadar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Na Jadranu i području uz Jadran ponegdje obilnija kiša uz grmljavinu, lokalno moguće 50 – 100 mm / 24h. Puhat će jako do olujno jugo - upozorili su iz DHMZ.

Razmjerno je toplo, tako da je u Zadru i Šibeniku u 8 sati izmjereno 20 C.st, u Božavi i Karlobagu 19, Pagu i zadarskoj zrakoplovnoj luci 18, a u Kninu 17 C.st. Tlak zraka je snižen i u Zadru je iznosio 1009 hPa. Tijekom noći u Zadru je palo 3 litre kiše na metar četvorni.

Prognoza vremena za danas: 
Promjenljivo i pretežno oblačno i razmjerno toplo vrijeme, ponegdje mogućnost za kišu i pljuskove s grmljavinom. More umjereno valovito i valovito, ponegdje i jače valovito. Najviše dnevne temperature zraka 18 do 21 C.st.

Iako su rano jutros lnije prema zadarskim otocima bile redovite, olujno jugo ponovno je poremetilo odvijanje pomorskog prometa - nešto prije 11 sati iz Jadrolinije su javili da katamaran koji povezuje Zadar s Molatom i Istom s polaskom u 11 sati neće isploviti. U prekidu je i trajektna linija za Rivanj - Sestrunj - Zverinac i Molat s polaskom u 12 sati.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.