Hrvatski radio

Radio Zadar

Na Jadranu kiša, snijeg u unutrašnjosti

24.01.2014.

07:00

Autor: Hina

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Snijeg pada u Gorskom kotaru i nešto slabije u sjeverozapadnoj Hrvatskoj, a u većem dijelu ostatka zemlje kolnici su mokri i skliski od kiše, izvijestio je jutros Hrvatski autoklub. U Gorskom kotaru na većini cesta su proglašeni zimski uvjeti, zabranjen je promet za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama dok sva ostala vozila moraju imati zimsku opremu, uključujući i autocestu A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i Bosiljeva 1 te staru cestu kroz Gorski kotar-D3. U Lici i Gorskom kotaru ponegdje ima i magle.

Smanjena je vidljivost i na dionici autoceste A6 Rijeka-Zagreb između Vrbovskog i Bosiljeva 2. Mogući su odroni zemlje i kamenja, posebice na dionicama kroz gorska područja pa HAK upozorava vozače da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.
Zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta u prekidu je trajektna linija Valbiska-Lopar, a prema otoku Pagu trajekt plovi na liniji Stinica-Stara Novalja zbog radova u pristaništu Prizna.
Tijekom dana očekuje se jak vjetar, povremeno s olujnim i orkanskim udarima, na sjevernom Jadranu te dijelu Gorskog kotara, kao i snijeg uz moguću poledicu (zbog niskih temperatura, posebice na mostovima i vijaduktima) u većem dijelu zemlje.
Moguća su zatvaranja Jadranske magistrale, poglavito za vozila I. i II. skupine, uglavnom od Bakra do Karlobaga i Svete Marija Magdalene.
Ograničenja će biti uz dionicu autoceste A1, od čvora Sveti Rok do čvora Maslenica te na autocesti A6, od Delnica do Kikovice.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.