Hrvatski radio

Radio Zadar

Politika u eteru - polemični tonovi

08.01.2014.

11:35

Autor: rzd

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Novu političku emisiju Aktualni sat urednik Vladimir Šetka počinje sučeljavanjem gradskih vijećnika na temu rada Gradskog vijeća Zadra. Gosti su: Elvira Sterle (HDZ), Omerka Šarić (SDP) i Marko Pupić-Bakrač (Akcija mladih). Poslušajte snimku emisije.

U što su se pretvorile sjednice zadarskog Gradskog vijeća? Jesu li uvrede koje su se čule sa zadnje održane sjednice nešto se se ne bi smjelo čuti u gradskom parlamentu? Tko prednjači u tome? Pupić Bakrač je mišljenja da je nesnošljivost i nekulturu prvi iskazao pročelnik M.Pešut koji je na argumente da je njegov rad sa strankama u najmanju ruku nekulturan, odgovorio uvredom vijećniku Rubeši,  kako je bivši diler. Upozorio je i na dosadašnje ispade iz redova HDZ-a, kada je u prošlom sazivu zadarskog GV-a, ondašnji gradonačelnik Vrančić, tadašnjoj vijećnici SDP-a, I.A.Marinović rekao da ga "ne gleda tim zmijskim očima"

U emisiji je otvorena i tema poduzetničke zone "Crno". Dok Šarić-Frantin (SDP) tvrdi da gradska vlast već nekoliko mandata obnanjuje javnost jer nije sposobna pokrenuti zonu, Sterle (HDZ) govori kako su se okolnosti u Zadru i državi promjenile te da treba odustati od  dosadašnje prakse izgradnje takvih zona i kako treba krenuti obrnutim putem od dosadašnjega- naći investitora i tek onda početi ulagati u infrastrukturu.   

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.