Hrvatski radio

Radio Zadar

07:08 / 03.02.2014.

Autor: hina

Upozorenje na A6: Kroz Gorski kotar tuneli i benznske crpke bez struje

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Na dionici autoceste A 6 Rijeka-Zagreb od čvora Vrata do čvora Bosiljevo pojedini tuneli nemaju električne energije, a ne rade ni benzinske crpke. Između čvorova Oštrovica i Bosiljevo brzina je ograničena na 40 km na sat, a zbog pada napona električne energije u tom dijelu Gorskog kotara vozače nije moguće upozoriti na stanje u prometu preko promjenljive svjetlosne signalizacije, izvijestio je Hrvatski autoklub.

Zbog kiše koja se ledi u dodiru s tlom na dionici autoceste A 6 Rijeka-Zagreb između čvorova Oštrovica i Bosiljevo brzina je ograničena na 40 km na sat, a zbog pada napona električne energije u tom dijelu Gorskog kotara vozače nije moguće upozoriti na stanje u prometu preko promjenljive svjetlosne signalizacije, izvijestio je Hrvatski autoklub.
Na dionici od čvora Vrata do čvora Bosiljevo pojedini tuneli nemaju električne energije, a ne rade ni benzinske crpke. 

Zbog jakog vjetra na dionici Jadranske magistrale (D8) od Novog Vinodolskog do Senja promet je zabranjen za I. skupinu vozila:
autobuse na kat, motocikle i vozila s kamp prikolicama, a od Karlobaga do Svete Marije Magdalene i za II.skupinu: još i za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom.

U Lici, Gorskom kotaru, središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj, te većem dijelu unutrašnjosti kolnici su mokri i skliski, a kiša koja pada povremeno se ledi u dodiru s tlom, te je na kolnicima jaka poledica.
Na cestama u gorju i na podvelebitskom dijelu Jadranske magistrale (D8) mogući su odroni.

Zbog ledene kiše i srušenih stabala za sav su promet u Gorskom kotaru zatvorene ceste: D3 stara cesta kroz Gorski kotar na dionici Kikovica-Gornje Jelenje-Sopač, D32 Gornje Jelenje-Delnice-Tršće-Smrečje-Gerovski kraj-Crni Lug-Parg, ŽC Čabar-Plešce, ŽC Crni Lug-Mrzle Vodice-Gornje Jelenje, ŽC Kraljev Jarak-Fužine, ŽC Vrata (spoj sa autocestom)-Belo Selo-Bukovac, ŽC Mali Lug-Zamost i LC Vrbovsko-Kučaj-Okruglica.

Zbog ledene kiše zimski uvjeti su i na području Samobora i Zaprešića, te svim lokalnim i županijskim cestama u varaždinskoj županiji.

Sljemenska cesta u Zagrebu zatvorena je za sav promet, zbog prepriječene ralice. Za sav promet zatvoreni su granični prijelazi Prezid I i Zamost u Gorskom kotaru.
Za teretna vozila zatvoren je granični prijelaz Batina. Pojačan je promet teretnih vozila na izlasku na GP Bregana, a kolona je oko 2,5 km.
Na graničnom prijelazu Goričan promet je zabranjen za teretna vozila iznad 7,5 tona, zbog poledice u Mađarskoj.
Zbog radova za vozila iznad 7,5 tona zatvoren je GP Ilok.
Zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta u prekidu su katamaranske linije Split-Hvar-Vela Luka-Ubli, Split-Hvar-Korčula, Split-Vis, te brodska linija: Mali Lošinj-Unije-Susak.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.