Hrvatski radio

Radio Zadar

Vrijeme danas: Kišno i hladno

16.05.2014.

08:47

Autor: HRT-Centar Zadar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Što se vremena tiče puno smo bolje prošli od onih oko nas i u unutrašnjosti zemlje. Iako ovo pogoršanje vremena traje već dva-tri dana dobili smo male količine oborina. Dobili smo jaku tramontanu i buru, ali to je ništa u odnosu kako su prošli neki drugi – kaže naš meteorolog Duško Kraljev.

Na našem području mjestimice pada kiša. Vjetar je i dalje sjeverozapadnih smjerova, na otvorenom području tramontana, pod Velebitom bura, koja će tijekom dana slabiti. Nazire se promjena vremena tako da će ovo sutra sve polako prestati. Počet će s razvedravanjem. U subotu će vrijeme biti puno ljepše nego što je bilo prethodnih dana. Počinju i temperature rasti. One su relativno niske za ovo doba godine i uz ovakav vjetar pa stvaraju taj osjećaj hladnoće. Kako budemo išli prema sredini vikenda i prema drugom tjednu tako će vrijeme biti sve ljepše i sve bolje, temperature će rasti  i od ponedjeljak će ići iznad 20 stupnjeva - kaže Kraljev

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.