Hrvatski radio

Radio Zadar

Vrijeme: Pravo proljetno, pa čak rano ljetno

18.03.2014.

08:28

Autor: rzd

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Vrijeme se ustalilo, imamo prohladne noći , temperature padnu i do 0 stupnjeva, no čim sunce grane temperature brzo rastu – kaže naš meteorolog Duško Kraljev.

Već sada je u našem gradu 12 stupnjeva. Dosta je vlage u zraku. Imali smo sumaglicu koja se polako razilazi. Temperatura će na našem području uz more rasti do 17-18 stupnjeva , a na kopnenom dijelu do 20 stupnjeva. Tako da je ovo više rano ljetno vrijeme nego proljetno, a sigurno nije zimsko vrijeme iako smo još dva dana kalendarski u zimi. Anticiklona ne slabi, i frontalni poremećaj koji će sutra proći , zahvatit će samo sjeverni dio naše domovine, možda sjeverni dio Jadrana , bez ikakvih promjena. Kod nas će i dalje ostati suho, sunčano i toplo vrijeme, tako i preksutra, a možda u petak uz početak slabog juga moglo bi doći nešto oblaka, a onda tijekom vikenda i do koje kapi kiše  – najavljuje Duško Kraljev

Na našem području, tijekom sljedećeg razdoblja očekuju se VISOKE koncentracije peludnih zrnaca drveća s dominacijom peludnih zrnaca iz porodice čempresa (Cupressaceae), peludnih zrnaca bora (Pinus spp.) i  peludnih zrnca topole (Populus spp.). Očekuju se NISKE koncentracije peludnih zrnaca korova.

Peludnu prognozu i  dnevne koncentracije peludnih zrnaca na području grada Zadra možete pogledati na http://zjz-zadar.hr/

Izvor: Zavod za javnoo zdravstvo Zadar

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.