Hrvatski radio

Radio Zadar

3. OTP košarkaški masters veterana „Dati život godinama“

20.03.2014.

07:12

Autor: Željko Kapelari

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Košarkaški Klub veterana Pet bunara Zadar od petka do nedjelje domaćin je 3. OTP KOŠARKAŠKOG MASTERSA VETERANA. Sve je spremno, neka utakmica počnu.

To je do sada najveći i najmasovniji turnir ove vrste na tlu Europe. Svoj dolazak u Zadar, u dvorane SC Višnjik prijavilo je 55 ekipa, u muškoj i ženskoj konkurenciji.

Sudionici su klubovi iz cijele regije te više europskih zemalja.  Za veteranske reprezentacije FIMBA-e nastupati košarkaši i košarkašice iz cijelog svijeta.

Maccabi i Jamchi nakon 27 godina

Kao posebne gosti iznenađenja, koji će svojim dolaskom uveličati ovaj turnir – najavljujemo veterane slavnog izraelskog Maccabija Tel Aviva. U čijim će redovima zaigrati i proslavljeni Doron Jamchi. Koji je Maccabi u siječnju 1987.  predvodio i u Jazinama, protiv KK Zadar  u skupini Kupa prvaka.

Povijesni kongres

U sklopu ove manifestacije, po čemu će ona ostati upamćena i zbog čega će ovaj III. OTP košarkaški masters veterana ući u povijest veteranske košarke je i podatak, kako će se tih dana u Zadru upriličiti 1. Kongres o europskoj veteranskoj košarci  (termin je 21. ožujka u Hotelu Funimation Borik). Predviđen je i bogat zabavni program (izdvajamo MASTERS PARTY, 21.03.  u Arsenalu u 21:30 sati)

 Od Voštarnice i Novigrada do  Pristana

Grad Zadar i Zadarska županija biti će zastupljeni sa devet muških sastava i jednom ženskom ekipom. Utakmice se igraju u svih pet dvorana. Ulaz je slobodan. Prvog dana,  početak je u 15 sati, pa sve do 21. U petak i subotu program je cjelodnevni, od 10 do 20 sati. U nedjelju je finalni dan, uz dodjelu priznanja u dvorani Krešimira Ćosića  od 10 do 15 sati.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.