Hrvatski radio

Radio Zadar

Bandog team Zadar svugdje je rado viđen gost

27.10.2014.

22:18

Autor: Željko Kapelari

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

O novostima u zadarskom Bandog Teamu razgovarali smo s voditeljem kluba Antoniom Zubčićem.

Vrlo živo je u Bandog teamu Zadar iza čijih predstavnika je nedavni nastup na turniru u Ljubuškom. Voditelj kluba Antonio Zubčić zadovoljan je načinom kako su njegovi dečki branili boje Bandoga u susjednoj BIH.

„Robi Olić Pulić vrhunski je odradio svoju prvu MMA borbu protiv Ante Palavre  iz zeničkog kluba Patrioti. Nakon treće dodatne runde suci su ih bodovali neriješeno. Ivan Bais je pokazao vrhunski talent i kondicijsku pripremljenost i smirenost i stigao do pobjede protiv Inela Alibašića iz Travnika . Ivan Vladimir je opet pokazao sav raskoš svog talenta i pokazao razlog zašto je tako priznat u ovim prostorima. Došao je do pobjede nad Dževadom Muftićem iz sarajevskog MMA kluba Pretorian prekidom u drugoj rundi. Jedini naš poraz je imao Luka Vuksan i to na bodove od Karla Caputa iz dubrovačkog MMA kluba Gladiator. Čestitke idu svima njima jer su dali svoj maksimum i kad je tako onda im se ne može ništa prigovoriti“.

Dugi niz godina Bandog Team jedan je od najboljih u Hrvatskoj ali jako je cijenjen i van granica Lijepe naše.

„Vjerujte, nije lako toliko dugo biti u vrhu u bilo kojem sportu. Puno faktora je koji utječu na to. Svaki dan, svaki meč, borci se moraju iznova dokazivati. Svima njima Bandog Team je u krvi i upravo to zajedništvo nas drži i daje nam snagu da budemo još bolji i jači. Ono na što smo posebno ponosni i što nas veseli jest činjenica da se za nas zna i diljem Europe. Kada vas cijene i van svoje države to je dobar pokazatelj da ste na pravom putu kojeg treba slijediti i dalje“.

Ne tako davno bili ste i u Australiji gdje ste nastupili na humanitarnom borilačkom eventu Australija VS Hrvatska, tom prilikom dio prihoda od ulaznica namijenjen je bio i za razminiranje Hrvatske.

„Nema ništa ljepše nego sudjelovati u nekom humanitarnom projektu. Uvijek smo otvoreni za svaki vid takve suradnje i to je jedna od intencija kluba. Možda uskoro opet odemo put Australije dok imamo u planu i i gostovanje u nekim ipak nama ovdje bližim europskim državama“.

Što reći o sadašnjem Bandog teamu, koliko primjećujemo u tijeku je i smjena generacija, neki novi klinci dolaze u prvi plan.

„Točno, morali smo se tome okrenuti, odaziv Zadrana za MMA sportom je sve veći, imamo velik broj novih boraca koje moramo što prije pripremiti za nastupe, ali sve ide po nekom redu, nema žurbe, korak po korak“.

Koga bi izdvojili kao one na kojima je najveće breme, tko su nositelji kvalitete.

„Spomenut ću mlade momke, u prvom redu Vuksan Luka, Ivan Bais, Robet Olić, tu je i iskusni Ive Kokić koji za sada ima samo mečeve u kick boxingu gdje je višestruki prvak u nekoliko disciplina ali nadamo se ubrzo i njegovom debiju u MMA vodama.  Također, za nas nastupa i Zdravko Dukić  iz Pule koji je prije dvije godine osvojio Hrvatsku MMA ligu“.

Trenerski kadar čine.

„Robert Modrić vodi kick boxing, Roko Bralić  Jiu Jitsu, Jure Grgeć je zadužen za hrvanje, a ja boks. U pripremi dodatno za Jiu Jitsu pomaže i Marko Lukačić dok kondicijski dio odrađuju Igor Šokota i Martin Vulić“.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.