Hrvatski radio

Radio Zadar

Boris Skroće: Branko Skroče i Ante Nazor imaju moju podršku

17.11.2014.

11:26

Autor: Željko Kapelari

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Seriju loših rezultata nastavili su košarkaši Zadra. Peti uzastopni poraz upisali su protiv Budućnosti. S omjerom od 2 pobjede i 6 poraza trenutačno se nalaze na desetom mjestu u konkurenciji 14 momčadi.

Je li vrijeme za uzbunu pitali smo direktora kluba, Borisa Skroču.

"Ne da nije vrijeme za uzbunu, to ne govorim, i nemojte misliti da mi mirno spavamo i da ne razgovaramo. Tražimo odgovore na stanje u klubu i vjerujem da ćemo uskoro izaći iz ove krize rezultata i da nas očekuju ljepši dani“.

Publika je bila jasna nakon novog neuspjeha, traže se promjene. Na udaru kritika našli su se trener Ante Nazor i sportski direktor Branko Skroče.

 „Oni moju podršku imaju. To je i normalna reakcija navijača koji na to imaju i pravo. Ja im se zahvaljujem na potpori i strpljenju. Ipak, treba uzeti u obzir i cjelokupno stanje, točnije našu financijsku sliku u odnosu na stanje u tim klubovima koji su puno mirniji po tom pitanju. Njihovi i naši budžeti ne mogu se mjeriti ali ja ne tražim tu izliku“.

Ne tako davno direktor kluba Boris Skroče rekao je da klub još ima oko sto tisuća eura za angažiranje novih igrača. Kakva je trenutačna financijska situacija i što je sa famoznim spomenutim iznosom.

 „Stanje je takvo da mi normalno funkcioniramo. To su sredstva koja mi planiramo iz tekućih prihoda temeljem sponzorskih ugovora. To nisu sredstva koja stoje na hrpi, onaj koji to razumije zna o čemu se radi. U toku godine mi imamo raspoloživ još jedan dio sredstava koji će nam biti tu“.

Znači li to da će Zadar svoje redove uskoro i pojačati jer s ovim igračkim kadrom ostanak u ligi itekako je upitan.

 „To je tema o kojoj treba raspravljati sa strukom i vidjeti što je najbolje, dali „peglati“ s postojećim kadrom ili ga eventualno pojačati“.

Priliku za prekinuti seriju poraza Zadar će imati u subotu kada u Mađarskoj gostuje kod Szolnokija.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.