Hrvatski radio

Radio Zadar

Cupać i Kostov udarili u hridi

11.07.2014.

07:37

Autor: HRT-Centar Zadar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Pavle Kostov i Petar Cupać kao 14. ulaze u finalna jedrenja Europskog prvenstva 49er-a, Šime Fantela i Igor Marenić otvorili su EP 470 s desetim mjestom. Nenad Bugarin sutra jedri za medalju na Svjetskom juniorskom prvenstvu klase Finn.

Na Europskom prvenstvu 49er-a kreću finalna jedrenja. Pavle Kostov i Petar Cupać odlično su jedrili, međutim našli su se među posadama koje su naletjele na hridi, i to dva puta. Nažalost, pretrpjeli su značajne štete, dvije su kobilice polomljene, dva plova nisu završili. Srećom dva su plova odlično odradili, dva puta su bili peti, suci su im dodijeli obeštećenje za plovove koje zbog neoznačenih hridi u regatnom polju nisu završili, tako da u finale ulaze kao jako dobri 14.

      Šteta je velika, ali srećom nije stradao trup jedrilice, i što je najvažnije uspjeli smo se izboriti za obeštećenje, inače bi bili „pokojni“, daleko van finala. Zadovoljni smo s jedrenjem danas, puhalo je 25 čvorova i definitivno smo pokazali da smo među najboljim u uvjetima tako jakog vjetrakomentirao je Kostov.

Kostov i Cupać nastavljaju natjecanje u finalnoj zlatnoj skupini među 25 najboljih.

Šime Fantela i Igor Marenić nakon prvog dana zauzimaju deseto mjesto. Zabilježili su deveto, 11. i treće. Šime Sorić i Marin Jakovčev su na 67. mjestu. U ženskoj konkurenciji Enia Ninčević i Romana Župan su 18. Na Svjetskom juniorskom prvenstvu klase Finn u Hoornu Nenad Bugarin je treći.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.