Hrvatski radio

Radio Zadar

D. Zebić: Problemi u HNS-u nisu od jučer

24.11.2014.

12:48

Autor: Željko Kapelari

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Derbi se nije trebao odigrati, i to ne samo ovaj nego i oni prijašnjih godina - poručuje počasni predsjednik Udruge navijača, Tornado, Boris Marin.

Subotnji nogometni derbi susret između Dinama i Hajduka po prvi puta u povijesti nije odigran. Zbog crnih lista HNS-a, odnosno zabrane ulaska na stadion dijelu navijača, Torcida je vratila karte i krenula natrag u Split, a igrači Hajduka su se s njima solidarizirali. 

Kako na ovo gledaju u Nogometnom klubu Zadar pitali smo direktora kluba, Dalibora Zebića.

„Kao sportaši ne podržavamo neodigravanje utakmice s obzirom na sve druge posjetitelje i navijače koji su došli, međutim, svi ti problemi ne datiraju od jučer. Razumijemo reakciju Hajduka, potrebna je puno veća fleksibilnost HNS-a po tom pitanju. Do toga nije došlo i sada je prevladao bunt. Po meni sve ovo može se riješiti samo razgovorom, trebaju svi sjesti za stol i donijeti najbolju odluku za boljitak hrvatskog nogometa jer ovo nema smisla“.

Kratko se na neodigrani derbi osvrnuo i trener prvoligaša sa Stanova, Ćiro Blažević.

„Naša Hrvatska je jedan fenomen po svojim najneobičnijim situacijama, ovo je nešto što nikad nisam čuo, ajde, neka i toga bude“.

Poslušajmo i mišljenje počasnog predsjednika Udruge navijača Tornado, Borisa Marina

„Naravno da se utakmica nije trebala odigrati, kako ova u subota tako još i puno prije. Ovo što radi HNS na čelu sa Zdravkom Mamićem i ostalim iz tog društva je nevjerojatno. Oni se ponašaju kao šerifi hrvatskog nogometa i to ne vodi ničemu. Institucije koje bi se trebale time baviti to ne rade i sada su stvar u svoje ruke preuzeli navijači, nema druge. Ono što slijedi je sigurno nova kazna za Hajduk, mislim da druge opcije nema“.

Na kraju donosimo i priopćenje Udruge navijača Tornada u kojem stoji.

"Povodom subotnjeg neodigranog derbija Dinamo - Hajduk podržavamo potez Hajduka i njihovih navijača te svaki oblik borbe protiv Hns-a i njihovog vodstva. Također i u našem nogometnom klubu nailazimo na netransparentnost i nestručnost te se godinama borimo protiv toga. Svi Hrvatski navijači ujedinjeni su u borbi i otporu za čist transparentan hrvatski nogomet i sport uopće. Vjerujemo da će ovaj potez biti prekretnica u čišćenju "močvare" u hrvatskom nogometu".

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.