Hrvatski radio

Radio Zadar

Dobar start CRO jedara

01.04.2014.

07:06

Autor: HRT-Centar Zadar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Nakon prvog dana regate Svjetskog kupa u Palma de Mallorci jedriličari zadarskog Svetog krševana u klasi 470, Šime Fantela i Igor Marenić nalaze se na 12. mjestu. U istoj toj klasi predstavnice Uskoka, Enia Ninčević i Romana Župan su šeste dok su njihove klupske kolege u klasi četrdeset devetka Pavle Kostov i Petar Cupać trenutačno dvadeseti.

Odličan prvi plov, ušle smo treće u cilj, borile se u vrhu. U drugom plovu smo bile u krivoj strani regatnog polja, tako da smo među zadnjima okrenule prvu oznaku. Do kraja smo nekako dogurale do poovice flote i ušle 20. Sve u svemu – zadovoljne. Tek je počelo, imamo još posla do kraja. – kazala je Ninčević. 

Pravi Palmini uvjeti danas, četiri do osam čvorova na našem polju. Prvi plov se nismo snašli i nismo imali dovoljno vremena da pročitamo vjetar koji se još nije razvio. Slijedeća dva plova smo imali čistiju viziju kuda jedriti. Toga smo se držali i rezultat je bio bolji. Zadovoljni smo uglavnom svime, osim što u prvom plovu nismo našli svoj ritam s dricevima i vjetrom.Sutra očekujemo malo jači vjetar s juga.komentirao je Fantela.

Regata se nastavlja danas.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.