Hrvatski radio

Radio Zadar

Fantela/Marenić jedre za medalju

15.07.2014.

08:40

Autor: HRT-Centar Zadar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Šime Fantela i Igor Marenić nadomak su još jednog europskog odličja. Danas u finalu jedre za srebro i broncu. Enia Ninčević i Romana Župan završile su natjecanje na 11. mjestu.

Šime Fantela i Igor Marenić u plov za odličja za deset najboljih ulaze sa ukupno četvrtog mjesta, odnosno kao treća europska posada, s obzirom da vodeći Australci Belcher i Ryan ne konkuriraju za medalje.

Jučer baš nismo dobro odjedrili, ali apsolutno smo unutra, možemo jedriti za dvije medalje. U najbolje slučaju smo srebrni, u najgorem četvrti. Bit će to sutra zanimljiv tromečkomentirao je Šime Fantela. 

U ženskoj konkurenciji jako dobro 11. mjesto zauzele su Enia Ninčević i Romana Župan. To je jedan od najboljih rezultata našeg ženskog olimpijskog dvojca.

Zadovoljne smo. Ono što nas jako raduje je poredak nacija, desete smo, a to bi nam za dva mjeseca na Svjetskom prvenstvu u Španjolskoj donijelo mjesto na Olimpijskim igrama 2016. i mogle bi se na miru pripremati, bez stresa oko normekomentirala je Enia Ninčević.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.