Hrvatski radio

Radio Zadar

20:00 / 25.10.2014.

Autor: Željko Kapelari

Filipi opet srebrni

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Niti ovog puta zadarski boksač u teškoj kategoriji Toni Filipi nije otišao do samoga kraja i uzeo zlatnu medalju. U finalu Europskog juniorskog prvenstva koje je održano u Zagrebu jednoglasnom odlukom ga je svladao Ukrajinac, Konstantyn Pinchuk.

Najavljivao je Toni zlato u trećem pokušaju ove godine(srebrno na SP, i OIM), međutim, nije išlo. Pinchuk je bio bolji.

„Jest, opet sam loše krenuo u meč, njemu je pripala prva runda. U drugoj sam se probudio i bio bolji i onda kad sam trebao biti još bolji u trećoj, ja sam stao. Stvarno je dečko zaslužio pobjedu i nisam imao što drugo nego mu čestitati“.

Zlato, opet toliko blizu ali na kraju ipak, predaleko.

 „Eto vidite, vjerujte niko ga nije želio više od mene. Da mi je neko prije početka prvenstva ponudio srebro, ne bih ga prihvatio jer sam sanjao zlato. Sada ipak kada sve malo rezimiram moram biti zadovoljan jer medalja je osvojena“.

Podrška s tribina bila je odlična.

„Stiglo je puno mojih navijača, uža i šira rodbina također me bodrila, želja je bila da im podarim zlato, ovako sada imam čak tri srebra u svojim vitrinama ha,ha,ha. Ništa, sada ću se malo odmoriti, možda još koji bude koji nastup u juniorskoj konkurenciji a onda mi ne preostaje ništa drugo nego pokušati ove rezultate ostvariti i među seniorima“.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.