Hrvatski radio

Radio Zadar

15:24 / 25.08.2014.

Autor: Željko Kapelari

Futsal Week 2014 Zadar može početi

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Sve je spremno za feštu malog nogometa na Višnjiku

Danas je na Višnjiku  najavljen međunarodni malonogometni turnir „Futsal  Week 2014 koji će se u dvorani Krešimira Ćosića održati od 26. do 31. kolovoza. Organizator turnira je Malonogometni klub Futsal Zadar.

A kako je uopće došlo do organizacije ovog natjecanja pitali smo predsjednika turnira i bivšeg hrvatskog malonogometnog reprezentativca, Zadranina Marka Šimurinu.

 „Prošle godine imali smo premijerno izdanje a sada je ipak već sve bilo puno lakše. Uvijek sam želio nešto ovako dovesti u svoj grad. Igrao sam dosta u inozemstvu i upoznao mnoge ljude i vidio kako to sve tamo funkcionira. Drago mi je da su Grad Zadar i ŠRC Višnjik prepoznali ovu ideju, vjerujem da je ovo početak jedne lijepe suradnje. Pozivam sve sugrađane da dođu i pogledaju susrete, sigurno neće biti razočarani“.

Na turniru će sudjelovati šest momčadi u seniorskoj i četiri momčadi u U-17 konkurenciji. Uz domaćine iz MNK Futsal Zadar nastupit će i gosti iz Katara, Kine, Finske, Slovačke te Slovenije.

Što bi ga zadovoljilo po završetku turnira, Šimurina dodaje.

„Prije svega da svi gosti našeg grada svojim kućama odu zadovoljni i s lijepim uspomenama, eto, neka se još nama iz MNK Futsal Zadar poklopi i dobar rezultat, bilo bi i više nego odlično“.

Recimo da će u petak biti održan i trenerski seminar te da će ulaz na sve susrete biti slobodan.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.