Hrvatski radio

Radio Zadar

J.B. Filipi bolji od Mađara Darmosa

22.01.2014.

11:52

Autor: Željko Kapelari

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Nakon što je prema glasovima sportskih djelatnika Zadra, boksač najtrofejnijeg zadarskog kluba BK Zlatna Rukavica, Josip Bepo Filipi protekli tjedan proglašen sportašem grada Zadra za 2013., ovaj mladi sportski entuzijast nastavlja sa pobjedama i priznanjima u svom sportu.

Da zadarsko priznanje ima itekako dobre osnove kod ovog osvajača srebrne medalje s Mediteranskih igara u Mersinu 2013, dokazuje i godišnja nagrada HBS-a za veliki doprinos povećanju međunarodnog ugleda hrvatskog boksa koja je Bepu svečano uručena ove nedjelje, kao još jedno veliko priznanje za mukotrpan rad, marljivost i talent na koje su utrošeni silni sati treninga I discipline sa svojim zadarskim trenerom.

U subotu, dan prije same dodjele HBS-ove nagrade, Bepo je imao priliku još jednom dokazati svoje sportske kvalitete I zaslužen epitet jedne od uzdanica hrvatskog boksa time što je u sklopu ekipe BK Sesvete odnio jednu od pobjeda u zadnjoj borbi večeri protiv jednog od najboljih mađarskih boksača, Jozsefa Daniela Darmoša. Bepo je u sjajnom meču dobio prekidom u drugoj rundi te time doprinio dominaciji Bk Sesvete. Hrvatski klub je bio u gostovanju kod mađarskog kluba Patent Gladiatora u gradu Gyoru  te je uz pobjede svojih vještih boraca, kao i konačni Bepov doprinos,  uspio zasjesti  na prvo mjesto regionalne BoxingOne lige.

O kvaliteti Bepovog protivnika Darmoša i izazova koji je nosio taj meč za mladog saljskog boksača, govori i činjenica da je taj mađarski boksač sudjelovao u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva 2005., da ima brončanu medalju sa Europskog prvenstva 2006., a 2007. je sudjelovao u  četvrtfinalu na Svjetskom  prvenstvu u Chicagu te je također vlasnik brončane medalje iz 2008 sa Europskog prvenstva i bronce iz 2010. sa Europskog prvenstva u Rusiji.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.