Hrvatski radio

Radio Zadar

KK Zadar izbjegao stečaj

13.06.2014.

12:33

Autor: Željko Kapelari

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Novu stranicu poslovanja okreće Košarkaški klub Zadar. Nakon nešto više od godine dana danas je završnim ročištem u Zagrebu uspješno okončana predstečajna nagodba i izbjegnuta je ona najcrnja opcija, stečaj.

Zadovoljan odlukom je i direktor KK Zadar, Boris Skroče koji se zahvalio svima koji su pomogli kako bi se ovaj dugotrajan proces na kraju uspješno priveo kraju.

Ukupni dug umanjen je za 60% te on sada iznosi 7 i pol milijuna kuna prema vjerovnicima i oko milijun kuna prema radnoj zajednici. Upravo prema radnoj zajednici potraživanja će morati biti isplaćena najkasnije u roku od 24 mjeseca dok je rok za isplatu vjerovnicima, osam godina.

Istaknuo je Skroče da tek sada njega i čelnike kluba očekuje najveći posao, prvenstveni cilj je uz vlasnika kluba, Grad Zadar pronaći i jakog strateškog partnera kako bi se što prije u velikoj mjeri i popravila financijska slika momčadi s Višnjika.

Interes je pokazalo po riječima Skroče, nekoliko stranih ulagača te je za očekivati da će vrlo brzo netko on njih i uložiti svoj kapital u klub što bi značilo da klub okreće vrlo skoro i novu stranicu, nadamo se puno uspješnijeg poslovanja.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.