Hrvatski radio

Radio Zadar

Počele pripreme košarkaša Zadra

06.08.2014.

11:48

Autor: Željko Kapelari

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

S pripremama za novu sezonu danas su krenuli košarkaši Zadra. Umjesto glavnog trenera Ante Nazora koji će se momčadi priključiti u ponedjeljak igrače su okupili Mario Mandir, Ante Matulović, Marko Selin i Franko Sterle.

Od prošlogodišnjeg kadra prvom okupljanju bili su nazočni Ivanov, Kraljević, Sobin, Bašić, zatim prinova Segarić, Šango, mladi igrači Vraneš, Špaleta, Milin i Vrkić dok je zbog ozljede opravdano izostao Ramljak. Pripremni dio najavio je sportski direktor Branko Skroče.

„Do Nazorovog dolaska radit ćemo na podizanju fizičke spreme a i vidjet ćemo što i kako su ovi dečki radili preko ljeta i u kakvom su stanju došli. Posla će biti dosta, a po dolasku glavnog trenera saznat će se i glavni program priprema koji će uključiti i prijateljske utakmice“.

Rekao je Skroče da se nada da će vrlo brzo igrački kadar biti i zaključen. Prvenstveno se treba riješiti pitanje razigravača dok je u planu i dovođenje igrača na poziciji šutera kao i centra.

Vjeruje da će ove godine Zadar imati kudikamo uspješniju sezonu od one lanjske u kojoj je ostanak u regionalnom društvu osiguran u posljednjem kolu.

 „To nam je želja koja mislim da je vrlo realna. Imamo dosta dobar raspored i to trebamo iskoristiti kako bi nam onda kroz daljnji tijek prvenstva bilo lakše. Vjerujem da će tako i biti“.

A do starta ABA lige koju će otvoriti početkom listopada na Višnjiku susretom s Igokeom u planu je i odigravanje 7-8 kontrolnih ogleda i to s vrlo renomiranim imenima. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.